Blog
nedjelja, listopad 28, 2007

Restoran kormoran
vlasnik: Belje d.d.



voditelj: Jasmina Šapčanin



adresa: Podunavlje, 31327 Bilje



telefon: (031) 753099


fax: (031) 753099



radno vrijeme: 10-22



broj sjedećih mjesta: 100 72



osigurano parkiralište: za 50


osigurano plaćanje sljedećim karticama:

American express Diners Club International VISA Euro Master Card Maestro Card


Restoran kormoran Na samom istoku sjevernog dijela Hrvatske, u rubnom dijelu Kopačkog rita, parka prirode koji je jedinstven u ovom dijelu Europe smješten je restoran Kormoran. Kopački rit je 1993. godine uvršten na popis međunarodno značajnih močvara, sukladno Ramsarskoj konvenciji. Cijelo područje je poznato po tomu što je tu jedini ostatak stepe u Hrvatskoj i na njemu rastu tri endemske biljke, a stanište je i ljetnikovac mnogih ptica selica.
Upravo zato je 1983. pouzeće Belje odlučilo valorizirati prirodna bogatstva otvaranjem restorana. Izgrađen je u stilu lovačke kuće, daleko od naselja i velikih prometnica tako da boravak u prirodi i šetnja prirodom među brojnim rukavcima i jezercima gostu pruža nešto posebno.
Unutrašnjost restorana sačinjavaju ribarska i lovačka sala ukrašene motivima kopačkog rita, lovačkim trofejima i starim alatima koji su se koristili za ribarenje.
Hrana se priprema na prirodan, izvoran način, najčešće na otvorenom, kako bi gosti vidjeli čitav tijek kuhanja. Specijaliteti kuće su riba i divljač, ali se rade i mnoga druga jela.
Posebno je atraktivna priprava šarana na rašljama, kao i fiš paprikaša u velikim kotlićima za veće grupe.
U vodećih je 100 restorana ušao 1998., 2000., 2001., 2003. i 2004. godine.


A kad ste već tamo obavezno probajte:


Šaran u rašljama (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje



  Sastojci:
za 2 osobe:
tovljeni šaran od 1,2 kg
sol
vegeta
mljevena paprika



Opis:
Ribu očistimo i otvorimo sa leđne strane uz kičmu tako da dobijemo izokrenutog šarana. Posolimo ga i malo ga začinimo vegetom, te ga položimo u drvene rašlje i pečemo 2 sata pored vatre okrećući, kako bi obje strane bile pečene. Prije skidanja posipamo ga s malo mljevene paprike. Ovako pripremljen šaran je prava poslastica jer pri laganom pečenju masnoća iscijedi, a riba poprimi miris dima.


 

Znači, vas četvero, prava Graševina i cca tristotinjak kuna...

Za one koji su konkretniji imam drugu preporuku i recept...vjerojatno i jeftiniji(?!)


Fiš paprikaš

Sastojci:

za 10 osoba:
3 kg šarana
20 dg luka
15 dg slatke paprike
3-4 ljuta feferona
malo soli
15 dg koncentrata od rajčice

Opis:

Šarana očistimo od ljuske i utrobe. Siječemo ga na kotlete od otprilike 15 dg težine. Pripremljenu ribu stavimo u kotlić, dodamo mljeveni luk, koncentrat od rajčice, feferone i sol (može se staviti i iznutrice, ali ih se prethodno mora dobro izgnječiti). Kada fiš prokuha, dodajemo slatku papriku. Fiš mora kuhati još četrdesetak minuta na dobroj vatri.
Po želji se na kraju može dodati malo bijelog vina. Servira se uz domaće tijesto.

Dobar tek!


karaka @ 23:13 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
298934
Online
online
Glazba
Design by
 
Blog servis
Cursor
Link 2
Find me on MySpace and be my friend!
 
Index.hr
Nema zapisa.